OBS de Springbok lanceert: ” The Little Champs of The Hague”


Den Haag is sinds 2012 een bijzonder project rijker: Het Leerorkest.

OBS de Springbok is gestart met het Leerorkest, als onderdeel van het “Leerkansenprofiel”.
Dit geeft de kinderen de mogelijkheid om hun talent optimaal te ontwikkelen en hun kansen op een goede toekomst te vergroten door hen zes uur extra onderwijstijd aan te bieden.

Binnen het “Leerkansenprofiel” krijgen vijfentwintig leerlingen van groep 6 één uur muziekles per week van muziekdocenten van het Residentieorkest en het Koorenhuis en vormen samen een heus symfonieorkest.

Er is gekozen voor een symfonieorkest, omdat deze vorm de beste mogelijkheden biedt aan kinderen om diverse muziekinstrumenten en met zo divers mogelijk repertoire te laten samenspelen.

De officiële lancering van ” The Little Champs of The Hague” was op donderdag 13 december jl. Het Leerorkest heeft een spectaculair optreden verzorgd in de aula van Johan de Witt Scholengroep aan de Zusterstraat.

Dit eerste optreden vond plaats onder ruime belangstelling van ouders, leerkrachten, medeleerlingen en andere genodigden waaronder Ingrid van Engelshoven (Wethouder van Onderwijs en Dienstverlening), Marco de Souza (initiatiefnemer Leerorkest Amsterdam), Annelies Bink (voorzitter Haags Leerorkest) en Petra Wolters (Residentie Orkest).

De leerlingen hebben laten zien dat zij, in een relatief korte tijd, een aantal technische vaardigheden onder de knie hebben gekregen.
Er werden een viertal korte muziekstukken ten gehore gebracht op viool, cello, hoorn en klarinet onder leiding van de muziekdocenten.

Net als bij echte musici werd het optreden gewaardeerd met een daverend applaus !


Klik op de foto's voor een grotere afbeelding.
 
CIMG5935.JPG CIMG5937.JPG CIMG5945.JPG CIMG5946.JPG CIMG5947.JPG